O nama

Veliki iskorak

Tvorac malog vrbovšćanskog rukometnog čuda je licencirani rukometni trener Tihomir Kosanović koji podsjeća kako je najprije s kolegom radio u vrbovšćanskom ženskom klubu, ali budući da je stalno bilo i puno interesa kod dječaka, 2009. godine su se dečki odvojili i počeli raditi kao zaseban klub:

»Upravo ta želja djece iz ovog kraja motivirala me ne samo da osnujemo klub, već i da se školujem pa sam završio dvogodišnju školu za trenera i od svibnja ove godine sam licencirani trener, a pred dvije godine pokrenuo sam Školu rukometa.

Prve godine smo krenuli s tzv. mini rukometom i već te sezone na razini županije osvojili odlično četvrto mjesto od 13 ekipa plus što smo na desetak turnira osvojili skoro svaki put jedno od prva tri mjesta, a ti su uspjesi tim veći što u ekipi godišta 2002. imamo i dječake rođene u razdoblju do 2006. godine što znači da sa znatno mlađima igramo protiv znatno starijih što je u ovim uzrastima itekako velika razlika!


img
img

Mini rukomet

"Mini rukomet je idealan za početak bavljenja rukometom jer se kroz njega uvježbava motorika, kretanje, postavljanje, primanje i dodavanje.Tko to ne prođe teško može biti dobar rukometaš pa je zato danas mini rukomet sve cjenjeniji kod vodećih svjetskih klubova u procesu stvaranja jakih igrača.

Uz redovite treninge mi pažnju posvećujemo i rukometnim kampovima gdje se jako puno može naučiti pa redovno sudjelujemo na velikom međunarodnom rukometnom kampu u Trogiru. Ljubav prema rukometu razvijamo i na druge načine, primjerice u sklopu Rukometne škole idemo na utakmice Lige prvaka u Arenu kao i na nastupe hrvatske reprezentacije kad igra u Hrvatskoj", ističe Kosanović.

Naš tim